100. YILDA 100 ÖĞRENCİ 100 KADIN

100. YILDA 100 ÖĞRENCİ 100 KADIN

Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 100 Öğrenci 100 Kadın Girişimci Proje”sinin lansmanı yapıldı.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Lansmanda; ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek, Başkan Yardımcısı İnci Bayram, İcra Komitesi Üyeleri, Kurul Akademisyen Üyeleri; Prof. Dr. Duygu Aktürk, Prof. Dr. Yeşim Zümrüt, Öğretim Görevlisi Muradiye Özel Ödül ve diğer Kurul Üyeleri, ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal ve ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver ile 100 Kadın Girişimci ve mentörlük yapacakları 100 öğrenci hazır bulundu.

 

TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Birce Bilici Şimşek’in açılış konuşması ile başlayan Lansman; ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, ÇOMÜ Kadın Girişimciler Kulübü Başkanı Melek Çetin ve TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı İnci Bayram’ın konuşmaları ile devam etti.

 

“ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, “Böylesine anlamlı ve başarılı olacağına inandığım bir projenin başlangıç noktasında sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Cumhuriyetimizin 100. Yılında “100 Öğrenci 100 Kadın Girişimci Projesi” kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan kadın girişimciler ve öğrenci buluşmalarına önderlik eden TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulumuzu ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Girişimciler Kulübünü yürekten kutluyorum. İnanıyorum ki, kız öğrencilerimiz mezuniyet sonrası çıkacakları yolda, Kadın Girişimci Üyelerimizden aldıkları rehberlik ve mentörlük ile daha emin, daha doğru adımlar atarak, bilgili ve donanımlı bir şekilde mesleklerini şekillendirecek ve kariyer planlaması yapacaktır. Proje ile gerçekleştirilecek buluşmaların ayrıca Üniversite - Sanayi İşbirliklerinin artmasına, kalifiye eleman sıkıntısının azalarak, öğrencilere istihdam olanağı sağlanmasına da yardımcı olacağına inanıyorum. Projemizin hayırlara vesile olması dileğiyle yeni yılınızı kutluyor, aileleriniz ve sevdikleriniz ile beraber sağlık ve huzurla nice yıllar, bol bereketli kazançlar diliyorum.” dedi.

Lansman, öğrenciler ve eşleştikleri Kadın Girişimcilerin tanışmaları ile sona erdi.