ÇTSO´dan Turan´a Ziyaret

ÇTSO´dan Turan´a Ziyaret

ÇTSO Yönetim KuruluÇanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan´ı ziyaret etti.

Ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fahrettin Ersoy ve Y.Murat Aydoğdu, Meclis Başkan Yardımcıları Hayrettin Çetinkaya ve Turgay Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Ekşi, Akın Yalman, Deniz Tennioğlu ve Ersin Kahraman, Genel Sekreter Sema Sandal ve Yönetici Asistanı Selen Kılıç katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ziyarette öncelikle Sayın Bülent Turan´a İlimize yapılmasını sağladığı hizmetlerden, Çanakkale´de gerçekleştirilen büyük yatırımlardan dolayı teşekkür ederek :

 

?Sayın Vekilimiz bu kadar yoğunluğu arasında bizlere her zaman vakit ayırıyor ilettiğimiz her konuya çok hızlı dönüş yaparak bilgi veriyor.

 

Yeni öğrendiğimiz bir müjdesi de, başka bir şehirde yapılmak üzere protokolü bile imzalanmış olan Maden Meslek Anadolu Teknik Lisesi´nin protokolünü değiştirerek Lapseki´ye aldırmıştır.

 

Geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum´un İlimizi ve Odamızı ziyareti sırasında pek çok müjdeyi yine Sayın Turan´ın desteği ile aldık ve bizzat şahit oldum.

 

Ezine Gıda İhtisas OSB, yine kendisinin süreci hızlandırması ve takibi ile İlimize kazandırılmıştır.

Üyelerimizden gelen şikayetler üzerine kamu kurumlarında bürokrasiden kaynaklı yaşanan sorunları da kendisine iletmiş idik. Bu durum tabi sadece İlimizde değil tüm Türkiye´de kanayan bir yara. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasına ilişkin 12 Ekim tarihli Resmi Gazetede bir Genelge yayınladı. Bürokrasideki sıkıntı ve bizlere verdiği zarar, kendisini böyle bir Genelge yayınlamaya mecbur bırakacak kadar büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanımız kamu hizmetlerinde sorun çözen, çözüm üreten, sonuç ve vatandaş odaklı devlet anlayışı ile bürokrasinin azaltılmasının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nin öncelikli hedeflerinden olduğunu ve Milletimize hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulmasını, devlet ve millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınılması gerektiğini

vurguluyor. Tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanında kalsa dahi başvuruların anında incelenerek takip edilmesini, talebin ilk başvuru yerinde neticelendirilmesini ve başvuru sahibine yapılan işlemler hakkında gecikmeksizin nihai ve kesin bilgi verilmesi talimatında bulunuyor. Bu konudaki desteğinden dolayı da Sayın Vekilimize teşekkür ediyorum. Ben de bu ay Meclis konuşmamda üyelerimizin işine sekte vuran, keyfi davranan bürokratları açıklayacağımı belirttim.

İş dünyasını üzen diğer kurumlar da bankalar. Güneşli havada şemsiye dağıtan bankalarımız ne yazık ki ekonomik bir daralma yaşandığında keyfi uygulamalar ile işleri daha da zorlaştırmaktadır.

 

Yabancılara konut satışı ile ilgili de Sayın Vekilimiz ile uzun süredir görüşüyoruz. Ancak siyasi polemik yapılmaya müsait bir konu olduğundan öncelikle muhalefet parti milletvekillerimizin önermesi halinde talebimiz doğrultusunda yardımcı olacağının sözünü aldık.? dedi.

Çanakkale Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan da Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası´nın hızlı iletişim kurduğu ve çalışmalarını yakından takip ettiği bir kurum olduğunu belirterek ? İş dünyasının her mesajı bizim için çok kıymetlidir. Yeter ki samimi olsun, teşekkürleriniz kadar eleştirileriniz, şikayetleriniz de bizim için önemlidir, değerlidir. Siz gelin , biz gelelim. Bizler hizmet için varız. Çanakkale için bir şey istendiğinde nasıl yapmayalım diye değil nasıl yapalım hatta en hızlı nasıl yaparız diye düşünüyoruz. Çanakkale´nin ulaşılır olması için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında yerel dinamiklerle işbirliğini önemsiyoruz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odamız ile de işbirliğimiz bu anlamda benim için çok önemlidir. Ezine Gıda İhtisas OSB, Troya Yılı gibi çalışmalarımızın ilk adımlarını hep birlikte attık. İnşallah yeni projelerde de hep birlikte çalışacağız. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. ? dedi.