Dardanel Üzdü

Dardanel Üzdü

Spor Toto 3. Lig 2. Grup 3. hafta maçında sahasında Dardanelspor´u konuk eden Halide Edip Adıvar, rakibini 4-1 mağlup ederek ligdeki ilk galibiyetini elde etti.

Vefa Stadında oynanan karşılaşmayı Uğurcan Tozlu, Asker Açıkgöz, İrfan Genç Hakem triosu yönetirken, Şişli temsilcisinin taraftarları takımlarını yalnız bırakmadılar. Halide Edip Adıvarspor´da 19 yaşındaki Hüseyin Afkan ile 18 yaşındaki Serkan Yavuz takımı adına en genç futbolcular olarak sahada yer alırken, Dardanelspor´da 17 yaşındaki Ufukcan Engin ile 18 yaşındaki Ahmed Emir Tekçam en genç oyuncular olarak görev yaptılar. Kırmızı-mavililerde yine 17 yaşındaki Selim Asal da oyuna dahil oldu. Ligde 2 maçta 1 puanı bulunan Halide Edip Adıvarspor iyi başladığı maçın 11. dakikasında Mustafa Kara ile golü bulduktan sonra üst üste 3 fırsatı harcadı. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı ve ev sahibi ekip soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci devreye yine Halide Edip Adıvarspor etkili başladı ancak 50. dakikada Ufuk Can Engin´in golü maça dengeyi getirdi 1-1. Beraberlik golünden sonra rakip kalede daha çok görünen İstanbul ekibi, Taner Gürsoy ile 55. dakikada yeniden öne geçti. 58.dakikada Taner Gürsoy bir gol daha attı ve Halide Edip Adıvar 2 farklı üstünlüğü sağladı 3-1. 60. dakikada Taner Yıldız maçın skorunu ilan etti 4-1. Bu skor ile Halide Edip Adıvarspor 4 puana çıkarken, Dardanelspor 2 puanda kaldı.

 

MAÇIN KARNESİ

Hakemler: Uğurcan Tozlu, Asker Açıkgöz, İrfan Genç

Halide Edip Adıvarspor: Burak, Aytek, Barış, Yavuz (dk 65 Ertuğrul Yıldırım), Taner Yıldız, Hüseyin (dk 76 Furkan), Mustafa Kara, Serkan, Safa, Taner Gürsoy (dk 72 Haluk), Uğur

Dardanelspor: Ceyhun, Menderes, Can, Batuhan, Uğur, Ufukcan, Bedri (dk 49 Sinan), Ömer, Ahmed Emir, Serkan, Yusuf (dk 77 Selim)

Sarı Kart: Taner Yıldız (dk 84) Halide Edip Adıvarspor

 

Goller: Mustafa (dk 11), Taner Gürsoy (dk 55 ve 58), Taner Yıldız (dk 60) / Ufukcan (dk 50)