DUALARINIZLA VAR OLMADIKKİ BEDDUANIZ İLE YOK OLALIM

DUALARINIZLA VAR OLMADIKKİ BEDDUANIZ İLE YOK OLALIM

Turan, Cuma namazını Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Camii’nde kıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “Geçen haftadan bu haftaya maalesef arkamızdan atanlar tutanlar olmuş, görevi bitti diyenler olmuş, helikopter demiş, uçak demiş, demişte demiş. Biz sizin duanızla var olmadık ki bed duanızla yok olalım” dedi.

Namaz sonrası cami meydanında vatandaşlarla buluşan Turan, sohbet ederek, basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu. Turan, kendisi hakkında geçen hafta yerel medya sitelerinde yer alan ‘görevden alındı’ tarzı haberleri yalanlayarak, “Geçen haftadan bu haftaya maalesef arkamızdan atanlar, tutanlar olmuş, görevi bitti diyenler olmuş, helikopter demiş, uçak demiş, demişte demiş. Biz sizin duanızla var olmadık ki bedduanızla yok olalım. Kimin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Kurum içinde değişiklikler olabilir. Bize de yeni dönemde Bakanımızın takdiriyle Yüksek Disiplin Kurulu gibi, Polsan’ın bazı önemli kurumları gibi çok farklı daha sivil alanlarda görevler verdiler. Valilerimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, tüm bakanlığımızın görevinin son verilmesi iddiasının değerlendirildiği yüksek disiplin kuruluna başkanlık edeceğiz. Hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘KALKIM VE TERZİALAN’A DOĞALGAZ MÜJDESİ’
Turan, bu tartışmaların yaşandığı günlerde, Çanakkale için hizmet üretmeye devam ettiklerini ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu’na (EPDK) gittiklerini ifade ederek, şunları ifade etti. “Bu kavgalar, alındı mı alınmadı mı tartışmaları yapılırken biz o saatlerde EPDK gittik, çok uzun toplantılar yaparak, dosyalarımızı, projelerimizi sunduk. Çanakkalemize omuz vermeye, destek olmaya yeni müjdeler vermek için çalışmaya devam ettik. Yenicemizin Kalkım Beldesi dün meclis kararını aldı. EPDK’da hazır, doğalgazı için adım atıp başlıyoruz. Aynı şekilde Çanımızın kıymetli beldesi Terzialan’a da yakın hatlar var diyerek değerlendirdik, inşallah Terzialanında haftaya meclis kararını alıyoruz oranında doğalgazı için adım atıyoruz” dedi.

‘GELİBOLUMUZUN YENİ BİR HASTANE İHTİYACI VAR’
Turan, Gelibolu'daki feribot terminalinin geciktiğini ancak alt yapısının bittiğini, üst yapısı için adımların atıldığını aktardı. Gelibolu-Eceabat şehitlik alanına ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi için 4 tünelin hizmete açıldığını, 2 tünelin elektrik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Turan, "Bu bölgede sağlık kapasitesinin artması için aile sağlığı merkezleri, 112 merkezlerinin açılışlarını yaptık ama en büyük hayalimiz bu toprakta yeni bir hastane olmasıydı. Şimdi projesi yapıldı, avam projesi yapılacak. Tarih ve turizm kentimiz Gelibolu'muzda, büyüyen nüfusuyla beraber yeni bir hastane ihtiyacı şart." dedi.