Kara Koyundan bir batında 5 kuzu

Kara Koyundan bir batında 5 kuzu

Çan ilçesine bağlı Kulfal köyünde Ekrem Denize ait bir koyun bir batında 5 kuzu doğurdu.

Çan ilçesine bağlı Kulfal köyünde koyun üretimi yapan Ekrem Deniz´in gebe olan koyunlarından bir tanesi geçtiğimiz gün doğum yaptı. Gebe koyunun bir batında 5 tane kuzu doğurduğunu gören üretici Ekrem Deniz büyük sevinç yaşadı. Doğan kuzuların siyah ve beyaz renklerde olması ise ayrı bir sevinç yarattı.
 
Kulfal köyünde uzun zamandır koyun üretimi yaptığını söyleyen üretici Ekrem Deniz:? Bir koyunumuz 5 adet kuzu doğurdu. Onlara gözünüz gibi bakıyoruz? dedi.
 
Emekli olduğu için daha önce deve besiciliğini yaptığını belirten Ekrem Deniz:? Şimdiye kadar 3 tane kuzu doğumuna şahit oldum ancak ilk defa 5 tane kuzu doğumu görüyorum. Allah´ın takdiri ile bize güzel bir kış hediyesi oldu. Doğum sırasında 3 oldu, 4 oldu ama 5´te durdu" şeklinde konuştu.
 
Kuzuların bakımlarının kendileri için kolay olduğunu belirten Ekrem Deniz:?5 yavru tabii ki annesine zorluk yaşatıyor. Koyunlar üç ve dört üzeri yavruya bakmakta zorlanıyorlar. Annenin eksik kaldığı yerde bazı kuzuları biberonla biz besliyoruz? ifadelerini kullandı.