Sultanlar Avrupa´da Emin Adımlarla 3-0

Sultanlar Avrupa´da Emin Adımlarla 3-0

Çanakkale Belediyespor evinde mağlup ettiği Levski Sofia´yı Bulgaristan´da da aynı skor ile geçti ve finallere bir adım daha yaklaştı

Çanakkale´yi Türkiye´de olduğu gibi Avrupa arenasında da başarı ile temsil eden Çanakkale Belediyespor, Avrupa´nın prestij kupası CEV CHALLENGE Kupasında da finale emin adımlarla ilerliyor.

Boğazın Sultanları 16´lı grupta eşleşti Bulgaristan´ın Levski Sofia takımını Çanakkale´deki maçta olduğu gibi Sofya´da da 3-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi. Maça favori olarak çıkan Çanakkale Belediyespor baştan sona üstün sürdürdüğü karşılaşmanın 3 setini de rahat bir oyun ile farklı geçti.

Maça iyi başlayan ve üstünlüğünü ortaya koyduğu etkili oyun ile skora yansıtan Çanakkale Belediyespor ilk seti 25-12 kazandı. İkinci seti de aynı skor ile kazanan Boğazın Sultanları rotasyon yaptığı ve yedek ağırlıklı kadro ile oynadığı son seti de 25-18 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrıldı.

Boğazın sultanları bu galibiyet ile 16´lı gruptan çıkmayı başardı. Çanakkale Belediyespor´un 8 li gruptaki rakibi ise Yunanistan´ın Olimpiakos ve Romanya´nın CSM Bükreş takımlarının galibi ile eşleşecek. Bu iki takımdan ?anakkale Belediyespor´un rakibinin kim olacağı ise Olimpiakos´un 3-0 kazandığı Yunanistan´daki maçın Romanya´daki rövanş maçı sonrasında belli olacak.