Tıp Fakültesi Öğrencilerine Çevre Eğitimi Verildi

Tıp Fakültesi Öğrencilerine Çevre Eğitimi Verildi

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce uygulanan çevre ve temizlik faaliyetlerine ilişkin eğitim çalışmaları devam ediyor.

Bu doğrultuda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Çevre Mühendisi Burak Selçuk tarafından kapsamlı eğitim verildi. Eğitimde Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ve uygulamalarının yanı sıra, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi ve bu kapsamda kent merkezinde ve havzadaki uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunuldu. Ayrıca, Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen atık pil ve atık yağların ayrı toplanması çalışmalarına yönelik de bilgiler verildi. Atık pil ve atık yağların zararları, neden ayrı toplanması gerektiği gibi konulara da sunumunda yer veren Selçuk,  kentte yapılan sivrisinek ve karasinek mücadelesi, kent merkezinde uygulanan çöp toplama sistemi gibi konularda da öğrencileri bilgilendirdi.

Eğitim sonunda ise Tıp Fakültesi öğrencileri, teknik personel eşliğinde Katı Atık Düzenli Depolama Tesisini ziyaret ederek, buradaki çalışmalara ilişkin yerinde gözlem yapma ve bilgi edinme fırsatı buldu.