TroyMun Başlıyor

TroyMun Başlıyor

Çanakkale´nin ilk ve tek Birleşmiş Milletler Konferansı olan TroyMUN´un yeniden düzenleniyor.

Gençlerin İngilizce konuştuğu, tartışma kültürünü benimsediği, topluluk önünde konuşma deneyimi edindiği, hem bireysel hem de ekip çalışmasını gerçekleştirdiği dünya çapında en prestijli öğrenci etkinliklerinden sayılan Model Birleşmiş Milletler (MUN) Konferansları öğrencilere hem akademik hem de sosyal açıdan katkı sağlıyor.

İlki Çanakkale Koleji tarafından 18-20 Kasım 2017 tarihlerinde Parion Otel´de 420 kişinin katılımıyla gerçekleşen Troymun Konferansı´nın ikincisi önümüzdeki hafta başlıyor.

İlk yıl İstanbul, İzmir, Muğla, Manisa, Edirne, Bolu ?dan toplam 420 ortaokul ve lise öğrencisinin  katlımıyla 5 komitede narcoterrorism, çevre sorunları, azınlık hakları gibi Birleşmiş Milletler gündem maddelerinin yanı sıra Çanakkale Savaşları özel komitesi simülasyonuyla da hem tartışmayı hem de ortak çözüm üretip raporlamayı öğrendikleri konferans son derece başarılı geçmişti. Bu yıl ise Çanakkale il ve il dışından sayısı otuzu aşan farklı okuldan 750 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla önümüzdeki hafta başlıyor.

Yoğun talep nedeniyle Çanakkale Koleji tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan konferans ortaokul ve lise seviyeleri olmak üzere ikiye ayrıldı. 12-14 Kasım 2018 tarihlerinde ortaokul, 16-18 Kasım 2018 tarihlerinde ise lise öğrencileri için Çanakkale Parion Otel´de gerçekleştirilecek. Ayrıca 15 Kasım´da il dışından gelen konuklara kültür gezisi düzenlenecek.