VAAT DEĞİL SÖZ VERİYORUZ

VAAT DEĞİL SÖZ VERİYORUZ

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, seçim sürecinde açıklanan projelerin tamamının alt yapısını da hazırladıklarını söyledi.

 Tüm yatırım ve çalışmalar için gerçekleşme tarihi koyduklarını belirten İskenderoğlu, “İlk 3 ayda, 6 ayda, 9 ayda yapacaklarımız belli. İlk 1 yılın sonunda değerlendirme toplantısı yaparken, hemşehrilerimize yeni projelerimizi açıklayacağız” dedi.

Cumhur İttifakı Çanakkale Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, projeleri hazırlarken önceliklerinin Çanakkale’yi belediyecilik hizmetleriyle barıştırmak olduğunu söyledi. Uçuk kaçık projelerle hayal satmak yerine Çanakkale’nin gerçekten ihtiyacı olan projeleri, alt yapılarıyla birlikte hazırladıklarını da belirten İskenderoğlu, “Çanakkale’ye en büyük yatırımları kazandıran bir iktidarın temsilcisi olarak, bizim de bu şehir için çok büyük projelerimiz var. Ancak hemşehrilerimizden gelen talepleri aldığımızda, önceliği bu şehri belediye hizmetleriyle barıştırmaya verdik. Çanakkale halkı, yerel yönetimin asli görevi olan bir çok hizmetten sağlıklı şekilde faydalanamıyor. Bu anlamda ciddi şikayetler var. Bu yüzden projelerimizi önceliklendirdik, hepsine de tarih koyduk. İlk 3 ayda yapacağımız işler belli. Su fiyatını ilk mecliste düşüreceğiz. Toplu taşımayı, ilk 3 ayda düzene koyacağız. Trafiği yine bu süreçte sıkıntısız hale getireceğiz. İlk 6 ayda, otopark, pazaryeri, düğün salonu projelerimizin yapımı başlayacak. Parklar, sosyal donatılara bu süreçte başlayacağız. İlk 9 ayda, Çanakkale halkı, nefes alacağı, yepyeni bir kordona, parklara, yeşil alanlara kavuşmuş olacak. Biz, uçuk kaçık projelerle hayal satmak istemiyoruz. Vaat değil, söz veriyoruz. İlk 1 yılın sonunda gerçekleştireceğimiz değerlendirme toplantımızda, hem hemşehrilerimize 1 yılın hesabını vereceğiz hem de yeni projelerimizi açıklayacağız” dedi.

Denetlenebilir Belediyeciliği getireceğiz
Belediyecilik hizmetleri için güçlü bir Belediye Meclisi kurduklarını da söyleyen İskenderoğlu, “Belediye Meclisimizde, toplumun herkesiminden, işinin ehli, tanınan, sevilen arkadaşlarımız var. Bu anlamda kadromuza güveniyoruz. Ama bunun yanında, Odalarımızla, STK’larımızla, meslek gruplarımızla belirli periyotlarda toplantılarımız olacak. Hem yaptıklarımızı anlatacağız hem de fikirlerini alıp  çalışmalarımıza ona göre yön vereceğiz. Her ay halk günü ile hemşehrilerimizle buluşup varsa sıkıntılarını, isteklerini dinleyeceğiz, hızla çözüme ulaştıracağız. Çocuk meclisi, genç meclisi, mahalle meclisi gibi yapıları yeniden faal ve işler hale getirerek toplumun her kesimini bu kentin yönetimine ortak edeceğiz. Birlikte yöneteceğiz söylemimizin altında da bu yatıyor. Yapacağımız her bir hizmeti, hemşehrilerimizin, konunun uzmanlarının sürece aktif katılımıyla el ve güç birliğiyle gerçekleştireceğiz” diye konuştu.