Yollar Başka Bahara

Yollar Başka Bahara

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale içerisindeki karayolu inşaatlarıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği soruya gelen yanıtta, yolların başka bahara kaldığı bildirildi.

Ceylan´ın sorusu üzerine gelen bir diğer cevapta ise Biga ve Çanakkale´nin Bandırmaya kadar uzanan tren yolu ağına bağlanmasıyla ilgili olarak sadece ?Etüt ve Proje? hazırlanması için 2019 da teklif verildiği teklifin kabulü ve bütçe olanaklarının sağlanması halinde ihale yapılıp etüt ve proje çalışmalarının başlayacağı bildirildi. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan´ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Plan ve Bütçe Komisyonu sırasında yönelttiği karayolu ve tren yolu sorularına gelen yanıtlar, yolların başka bahara kaldığını ortaya çıkardı. Ceylan´ın sorularına Karayolları Genel Müdürlüğü kanalıyla verilen ilk yanıtta Gelibolu ila Eceabat tünellerinin 2021 yılında tamamlanmasının hedeflendiği ifade edilirken, kesin bitiş tarihi bildirilemedi. Ceylan´ın bir diğer sorusuna gelen yanıtta ise Bayramiç ? Etili (Çanakkale ? Çan) Ayrımının 2015 yılında ihale edilmesine karşın inşaatın bitiş tarihi için 21 Temmuz 2020 yılının taahhüt edildiği belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının aynı yanıt yazısında yerilen bilgide, Çanakkale´ye 2003 ? 2018 yılları arasında yapılan yatırımlar sıralandı. Ceylan´ın sorusu üzerine verilen yanıtta, 119,3 km Çanakkale ? Bandırma bölünmüş yolunun, 36,7 km Biga ? Çan bölünmüş yolunun, 84,6 km Çanakkale ? Çan ? Yenice yolunun 1,5 km´si bölünmüş kalanı tek yön olarak, 22,1 km olan Ezine ? Bayramiç yolunun 3 km´sinin, 14,5 km olan Ayvacık ? Behramkale yolunun 2,3 km´sinin tamamlandığı bildirildi. Bu yollara ek olarak 19,9 km olan Ezine ? Geyikli ? Bozada İskelesi yolunun, 3 km Yenice Şehir Geçişinin, 1,3 km Bayramiç Şehir Geçişinin, 4,5 km olan Truva İl Yolu´nun, 5 km olan Biga ? Lapseki ayrımı Gümüşçay Yolu´nun bitirildiği bildirildi. Yapılan açıklamada ayrıca inşaatı tamamlanan köprülü kavşaklarda aktarıldı.

Demiryolu İçin Sadece Etüt İhalesi Teklifi Verildi

CHP´li Ceylan´ın Çanakkale´nin ulusal demiryolu ağına bağlanmasına ilişkin sorduğu soruya gelen yanıtta ise Bandırma ? Biga ? Çanakkale tren yolu için etüt yapılabilmesi için açılması öngörülen ihaleye bütçeden pay ayrılması teklifinin verildiği bildirildi. Teklifin uygun görülmesi halinde, ?Bütçe İmkanları Çerçevesinde? etüt ve planlama yapılması için ihale açılacağı bildirilirken, Çanakkale´nin tren yoluna kavuşacağı tarihle ilgili herhangi bir öngörüde bulunulmadı.